Referat: Eslövs IK - Skövde HF
När det inte blir som man tänkt sig
2017-09-22 00:19
Julia Sandell firar ett av sina fem mål mot Skövde (Foto: Peter Eskilsson)
I onsdags mötte vi Skövde HF i det som för vår del var hemmapremiär. Förväntningarna var höga och vi alla i hela Eslövshallen var laddade. Det skulle vara en hemmapremiär där våra nya spelare skulle få visa upp sig och publiken skulle få se ett tokladdat Team Eslöv som skulle gör allt för att få med sig två poäng när domaren blåser för full tid. Allt stämde utom en sak. Poängen. Vilja, show, snygga mål och räddningar saknades inte!

Det hade pratats om premiärmatchen i flera veckor, kanske rentav månader. Skövde är ett lag som vi på förhand hade bra koll på och som vi kände att vi faktiskt hade en riktigt bra chans att slå. När det hade gått 13 minuter av första halvlek så hade vi ledningen med 6-1 och många trodde nog att det var klart där. Som alla vet så spelas handboll i 60 minuter och ”It aint over till the fat lady sings”, eller som i vårt fall - tutan meddelar att matchen är över.

Vår alldeles strålande inledning på matchen påminde ganska mycket om inledningen i matchen mot Sävehof i säsongspremiären för en vecka sedan uppe i Partille. Då öppnade vi matchen med fullt ös, lite halvgrisigt spel och hade ledningen vid ett par tillfällen. I Partille var det stolparna och en formtoppad debutant i Sävehofmålet som satte stopp för oss. I Skövdematchen var det nog fasen samma sak.

Liksom Wilma Kroon Anderssons formtopp i Sävehofmålet så var Skövdes målvakter på topp när vi behövde det som minst. Vid ledningen 8-2 så hände något. Målvakterna tog bollarna, stolpskotten gick ut och inte in, samtidigt som några domslut och egna misstag ledde till att Skövde helt plötsligt vann första halvlek med 11-12. Inte alls vad vi tänkt oss.

Andra halvlek börjar i ett rasande tempo och lagen bytte chanser med varandra. Ett tag blev det nästan mål på varje anfall vilket alldeles säkert var underhållande för publiken, men mindre kul för målvakterna. En oerhört tråkig händelse utspelade sig i den 55e matchminuten när vår #2, Emelie Lindvall, får en motståndarspelare över sig när hon ska försvara hemmamålet. Hela hallen håller andan och ser på när Emelie får läkarvård men efter en lång stund får hjälp ut från planen till publikens applåder. Under torsdagen fick Emelie träffa läkare som kunde konstatera att inget i foten var brutet men att det var en kraftig stukning. Nu väntar tid hos sjukgymnasten innan vi vet hur lång tid hon blir borta.

När det är 22 sekunder kvar av matchen så tar vi Time out och har en klar och tydlig strategi för hur vi ska kvittera. Då är ställningen 23-24 till Skövde och med lite flyt så skulle vi få in kvitteringsbollen trots en spelare utvisad och därmed ett numerärt underläge mot ett vilt kämpande motståndarlag. Varianten och strategin var centimetrar från att fungera.

Nu börjar fokuseringen och förberedelserna inför bortamatchen mot VästeråsIrsta den 8/10.

Teamet vill passa på att tacka alla som kom till Eslövshallen. Även om poängen uteblev så var det ändå handbollsfest i hallen. Publikens stöd är extremt viktigt för oss och vi hoppas att ni kommer tillbaka till nästa hemmamatch som är den 13/10 kl. 19.00. Då möter vi H65 Höör i ett vad vi hoppas, riktigt trevligt Skånederby. Med gulsvart seger skall tilläggas.

Matchens minnesvärda:

* SHE-debut för Mikaela Belokozovska som är en egen produkt.

* Julia Sandell gör sin första hemmamatch i SHE för Team Eslöv och passar på att göra 5 mål.

* Fia Ertzingers superräddningar, vi börjar vänja oss nu.

* Snygg variant med 22 sekunder kvar som sånär resulterar i mål. Värt att nämnas!

* Publiken! Publikens hejande hjälpte oss många gånger.

* Julia Bardis med 6 mål i premiären och 7 mot Skövde. 8 mot H65?