Referat: BK Heid - Eslövs IK
Bra målvaktsspel räckte tyvärr inte i matchen mot Heid
2017-12-21 11:07
Fia Ertzinger jublar efter ytterligare en räddning (Foto: Christoffer Borg Mattisson)
Tillbaka till SHE efter ett längre uppehåll och match mot BK Heid. Läs mer om matchen här!
Efter ett långt uppehåll så var det äntligen dags för Team Eslöv att spela i SHE igen. Under uppehållet hade vi haft tid för vila, träningsmatch mot Ajax KBH, träna med Eslövs herrlag (EHF). Förutom "riktiga" handbollsmatcher så hade Eslövs IK en sponsorträff där sponsorerna fick chansen att spela handboll med spelarna i Teamet vilket var mycket uppskattat.

Teamet hade också en spelare på landslagsuppdrag, eller närmare bestämt en slags samling för framstående spelare födda -00. Vår Maja Svensson var på samlingen som hölls i Ystad.

Matchen då...

Inför matchen var det ett taggat och glatt skånegäng som åkte upp till Göteborg och Heidhallen. Med oss på bussen var också Madeleine Gustafsson, ny målvakt som är inne och backar upp oss nu när vi haft en del skador på senaste tiden.

Heidhallen - SHE’s minsta hall? Kanske, men det var ett jäkla liv på publiken vilket så klart höjde hemmalaget.

En rolig detalj från matchen! Till de tillresta supportrarna och fotografernas stora häpnad och kanske till och med chock så såg vi att #6 Sara Strand var med på matchvärmningen.....! Pulsen steg och frågorna var många. VA? Är hon tillbaka?! Nu spelade hon inte i matchen men det var en riktigt go känsla att se Sara "tillbaka" på planen och lattja lite. Jisses vilket klipp i skotten hon har. Vi är nog många som ser väldigt mycket fram emot att se Sara tillbaka på riktigt!

Första minuterna av matchen såg vi kanske säsongens bästa målvaktsspel av Fia Ertzinger i Eslöv samt Jennifer Hama i BK Heid. Fia inledde matchen med tre raka räddningar och Jennifer ville inte vara sämre. Just Fia var rena väggen stundtals vilket gav mersmak!

Första halvlek slutade 14-13 till Heid. En mycket jämn halvlek skall tilläggas.

Andra halvlek var lite annorlunda. Underläget fortsatte och gapet ökade. För att göra något nytt så tog Tomas och Joel beslutet att prova 7-6 spel i slutet av matchen för att försöka få hål på Heids kompakta försvar och närma oss målmässigt. Tyvärr gick inte den satsningen hem och Teamet släppte in en del bollar i öppet mål. Trots ett konstant underläge i andra halvlek så kämpar både spelarna på planen samt bänken stenhårt för att pusha varandra. Skam den som ger sig, i Eslöv ger vi oss aldrig!

Madeleine Gustafsson kom in och spelade 5-6 minuter på slutet och hann med ett par räddningar samt en straffräddning.

Matchen slutar 29-23 till BK Heid.

Till Skånskan.se säger huvudtränare Tomas Westerlund – Vi måste hitta tryggheten i försvaret. Att släppa in 29 mål, trots bra målvaktsspel, håller inte. Framåt skapade vi lägen, men satte för få. Vi missade fyra straffar och säkert 15 frilägen.

Matchens minnesvärda:
* Fias STORSPEL i inledningen av matchen - vilken insats!
* Andreas knorrmål - godis!
* Lina får en axel mot ansiktet och blodvite uppstår, Lina biter ihop och kör vidare - krigare!
* Bänken är fortsatt grymma på att pusha och stötta spelarna på planen!
* Madeleine debuterar och får rädda en straff
* Albana tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro
* Inramningen i Heidhallen
* Albana och Filippas uppladdning inför att lägga en straff (se video på vårt instagramkonto @teameslov)

Nu laddar vi batterierna för den spännande hemmamatchen den 29/12 kl. 19.00 då Skuru kommer på besök. Ett Skuru som har gamla Eslövsbekantingen Nathalie Wingemo i målet.