Referat: Eslövs IK - BK Heid
Text efter hemmamatchen mot BK Heid
2018-01-15 23:22
Filippa Sarenbrant in action (Foto: Peter Eskilsson)
Det ville sig inte den här gången heller. Matchen vi skulle ha revansch mot BK Heid som vi förlorade mot i Göteborg den 20/12. Trots stor ledning i första halvlek så tappar vi och förlorar till slut med 26-30.

Trots förlusten så fick vi ändå se ett bra anfallsspel med flera spelare som utmärkte sig framåt. Nämligen Julia Bardis, Andrea Johansson, Albana Arifi och Filippa Sarenbrant. Filippa som för dagen fick spela på en halvny position, högernio, platsen som Rebecca Isaksson brukar spela mest på. Filippa är en spännande spelare med ett stort register, inte minst att hon faktiskt håller en väldigt hög nivå med sin vänsterhand trots att hon är högerhänt. Dagen till ära gjorde hon 8 mål vilket är sett till antal mål, hennes bästa match i Eslövströjan.

Åter till matchen och den första halvleken. Vi går upp till en skön 9-5-ledning och allt stämmer. Helt plötsligt drar vi på oss straffar och Heid får fem straffar inom loppet av 7 minuter där det är jackpott. 5 skott - 5 mål. Under samma tidsperiod gör Heid två spelmål vilket gör att Heid inte bara kommer ikapp, man går förbi också. Även om vi gör två snabba mål så slutar halvleken 11-13 till Heid. Återigen har vi tappat en ledning.

När andra halvlek startar så gör vi det med en stor frenesi och vilja att vilja leverera framåt och samtidigt hjälpa Fia, Moa och Madde i målet. Lagen byter mål med varandra och vi kommer till slut aldrig närmare än 19-20. Men vägen dit såg intressant ut och om vi plockar ut vissa sekvenser av matchen så såg det stundtals riktigt bra ut. Sara och Rebecca gjorde tillsammans med övriga åskådare sitt absolut bästa för att heja på sitt Eslöv.

Vi vill tacka alla sponsorer och alla i publiken som kom och gjorde sitt för att stötta oss.

Vi är väl medvetna om det prekära läget vi befinner oss i och vet vad som krävs. Vi kommer att göra vårt absolut yttersta för att den andra halvan av SHE ska bli väldigt mycket bättre än den första. Var så säkra.

På söndag reser Teamet upp till Boden för en superviktig match. Här är det verkligen bara vinna som gäller. Boden ligger 5 poäng före oss i tabellen och vi kommer göra allt som står i vår makt för att den superlånga hemresan skall bli en trevlig och minnesvärd sådan. Matchen följer ni enklast på sheplay.se via deras stream.

OBS! Hemmamatchen mot Önnered den 27/1 är flyttad till 24/1 klockan 19.30, observera tiden!