Premiärmatchen mellan Tumba HBK och Eslöv
2021-10-03 13:36

Då var säsongens inledande bortamatch avklarad. En svår match av många skäl men framförallt pga att det var just premiären.

Första halvleken börjar lite trevande men vi sätter ett starkt försvar från början och håller det nästan hela matchen ut. I anfallet kommer vi till våra lägen men lyckas inte riktigt sätta dit bollarna som det är tänkt. En jämn första halvlek som slutar 7-10 till oss, följs av en andra halvlek som inleds med att vi drar ifrån och leder som mest med 10 bollar. Vi slarvar bort det i slutet men knyter ihop säcken till slut och sitter på bussen hem med 2 poäng efter ett slutresultat om Tumba 18 - Eslöv 22. Samtliga delar av laget levererar under delar av matchen vilket är jättekul.

Referat från våra tränare:

Trots en utmanande match så åker vi hem med två poäng och det är vi nöjda med. Det finns saker som var bra idag men en del som behöver förbättras. Långa stunder spelar vi bra handboll och kommer till fina lägen men vi sätter inte dit bollen alla gånger.

Försvars- och målvaktsspelet var bra nästan hela matchen.

De sista 10 minuterna lägger vi åt sidan just nu för de var inte bra, varken framåt eller bakåt.

Men, övriga 50 minuter får plusbetyg.

Nora gör det bra i målet och Ebba W åker från Stockholm med priset som matchens lirare.

Avslutningsvis vill vi lyfta några riktigt fina punkter.

Det blev en allsvensk debut för Moa Larsson vilket bådar mycket gott för framtiden. I den gula tröjan debuterade också Elsa Persson på allsvensk nivå med laget och vårt nyaste förvärv Lena presenterade sig både på allsvensk nivå samt i målprotokollet.

Matchens lirare gick välförtjänt till Ebba W.

Nu ser vi fram emot den kommande matchen som blir den första på hemmaplan för Allsvenskan 21/22.
Vi ses i Eslövshallen den 9 oktober klockan 15.00.