Referat: IK Sävehof - Eslövs IK
Säsongspremiär mot Sävehof slutade med tung förlust
2017-09-14 23:23
Team Eslöv (Foto: Peter Eskilsson)
Idag åkte vi upp till Partille för att möta Sävehof i SHE-premiären. Första halvlek var jämn och Teamet hade ledningen vid ett par tillfällen. En storspelande hemmamålvakt skulle visa sig vara en för hård nöt att knäcka för gästande Team Eslöv.
I halvtid stod det 11-10 till Sävehof. Emma Fernis i hemmalaget gjorde fem mål i första halvleken och båda lagen kändes ruskigt taggade på att sätta igång säsongen. Våra SHE-debuterande målvakt Fia Ertzinger sattes på många prov men var ibland rena väggen mot Sävehofsskotten. Fia tog verkligen tillvara på sin chans att visa upp sig på den stora scenen, nämligen SHE, en liga hon länge drömt om att få spela i.

I andra halvlek följdes lagen åt tills hemmamålvakten Wilma Kroon Andersson prickade in toppformen med superräddningar och även ett mål själv. Hennes storspel i kombination med ett antal missade frilägen gjorde att det till slut blev för tufft för Teamet.

Matchen slutade 34-20, en klar hemmavinst men Huvudtränare Tomas Westerlund tycker att siffrorna blev för stora för att spegla matchbilden.
Vi tar nya tag. Nästa match är hemmapremiären den 20/9 då vi möter Skövde hemma i Eslövshallen. Vi ses då!

Matchens minnesvärda:
* Fia Ertzingers superdebut i SHE
* Maja Svensson gjorde SHE-debut och fick spela några minuter på slutet
* SHE-comeback för Julia Sandell, Albana Arifi, Tilda Lundqvist och Therese Persson.
* Emelie Lindvall med 4 mål, Julia Bardis med 6 mål och Filippa Sarenbrant med 3 mål.