Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eslövstjejerna Div. 2

Eslövstjejernas summering av säsongen 16/17
2017-04-11 09:54
En summering ur mitt perspektiv!
(Blev lite lång men det är frivilligt att läsa)

En säsong som jag tror det kommer att talas om länge, en väldigt annorlunda säsong i Eslövstjejernas historia.
Och jag måste börja med att tacka Emma Hansson!!!! Utan dig hade det inte blivit något lag alls. När spelare slutade, lämnade för andra klubbar och ordförande deklarerade vår begravning i media så var vi en liten klick med dig i spetsen som inte ville ge upp. Tack för att du inspirerade mig/oss att fortsätta jobba för lagets existens!! I elfte timmen fick vi ihop det, domaren hade räknat till 9 när vi reste oss!! Detta blev möjligt tack vare Eslövs Bollflickor som lade ner sin verksamhet under ett år. Nu blev vi en fantastisk samling tjejer, vissa med handbollserfarenheter långt över det vanliga, några väldigt unga och första års seniorer och några som slutat för något år sedan gjorde come-back. 
Detta och med mig vid rodret som absolut inte skulle ha något handbollsuppdrag denna säsong gör att det känns lite speciellt.

Första matchen, Kävlinge borta! Derby direkt! Nervöst!
I omklädningsrummet startade vi med att alla fick presentera sig för varandra! Jag heter..........och spelar........Många hade aldrig träffats tidigare!!
VINST!!!!!
Nästa match Kalmar,h, förlorade vi. Låg under stort i första men gjorde en bra uppryckning i andra. Vi kände oss nöjda med tanke på vår situation, men i backspegeln så blev ju Kalmar ett bottenlag så...........
Vi kom tillbaka och vann över Ligu,b, med mycket möda och besvär. På något konstigt vis så hamnade fokus på tjejernas knäskydd denna dag. (Ny regel för året som varken vi eller Ligu uppmärksammat)
Vår fjärde match Trelleborg, h. Tränaren låg och guppade på ett kryssningsfartyg i Medelhavet och tjejerna kände sig vilsna. Det blev förlust och jag lovade att inte åka på semester fler gånger! Hahaha!
Bortasegern mot Kristianstad är klart minnesvärd!!! Inte bara för att Jonna blev skjuten i huvudet två gånger, utan för att vi verkligen slog i underläge. Frida var orolig innan match, vi hade ingen på reserven. Då ställde Fidelie upp som moraliskt stöd och Frida går in och briljerar!!
På något vis vände det här, vi började tro på oss på riktigt! Visserligen förlorade vi mot Ystad,h, men de vann ju serien så............
Bortavinsten mot Dalhem kändes också som en riktig styrkemätning. Vi vann efter mycket vilja och i spetsen för jävlar anamma gick Åsa på sin H6. Det var så länge sen Åsa spelade så hon hade glömt om hon brukade ha knäskydd på vä eller hö knä???? Fick bli ett byte och ordna till det där! Haha!!

När vi möter Flottan hemma gör alla en heroisk insats!! Flottan som siktar på div 1, underskattar oss totalt, och vi vinner med ett mål efter en mycket tät och målsnål match, 15-14. Tyvärr lämnar Flottan in protest mot att vi använt Moa som mv. Slarvigt av mig, då jag inte kollade den exakta speltiden Evelina vs Moa i deras senaste A-lagsmatch. Visste bara att de spelat ungefär lika mycket. Flottan hänvisade till skottstatistik på SHE´s hemsida och fick rätt. Surt!!! Men regler är regler och finns till av en anledning. Fast vår fina prestation är det ingen som kan ta ifrån oss!!
Storseger mot Växjö,h, en tisdagskväll följdes upp med höstens bottennapp!! Oavgjort mot Åstorp,b. Vad hände??

JULUPPEHÅLL

Startar våren med förlust O/V,b. Leder i halvlek med ett mål, tappar totalt i andra. Vi fattas framförallt 9 m spelare och orken räcker inte till. Förlust med 9 bollar. Besvikelse och frustration!!!
Nu har det blivit dags för att möta Åstorp,h. Revanschlusten är total, dels för poängmissen borta och dels för vår dåliga andra halvlek mot O/V.
Vinst med 36-11!!!! Vilket goooo!!! Våra kanter var rejält på hugget och Gotte, Hanna, Louise och Carro gjorde många kontringsmål!!! Ida gör come back och hittar rätt tre gånger!!
Nästa match är mot Dalhem,h. 10 mål av Jonna och vinsten är ett faktum!

I ett svagt ögonblick lovade jag Flottan att vi kunde möta dem en torsdagskväll i Karlskrona. (Ville flytta matchen pga USM och de hade ingen helgtid att erbjuda oss.) 
Stressigt värre att komma iväg i våra två minibussar. Mat var inhandlat innan och fick ätas i bussen. Sen ankomst till hallen etc Trots detta går vi in med en härlig kämpaglöd. Lagen följs åt, dock med ett litet övertag för Flottan. Förlust med tre är inget att skämmas över. Det som avgör är deras samspelthet, märks att vi aldrig tränar tillsammans. Emma O går i täten med sina älgakliv! och Emma E kämpar väl mellan stolparna!

Nu duggar matcherna tätt och det är dags att kliva ini minibussarna igen. Växjö står för motståndet. En svårspelad match och vi är bara en avbytare. Kommer undan med blotta förskräckelsen och vinner med fyra bollar. Alla drar ett tungt lass!!
Flyttad match från i höstas O/V h. Samma mönster som när vi möttes förra gången. Vi orkar en halvlek och leder med 14-13 sedan är det stopp, förlorar med 24-29.
Tål att upprepas att vi tränar 1 gång/vecka och aldrig alla tillsammans. Det blir avgörande mot dessa lag.
Mot O/V hade vi även mv bekymmer. Frida hade skadat sin näsa på träningen och ville egentligen inte stå, men ställde upp då ingen annan kunde. Oturligt nog fick hon en ny boll på näsan och Marie Arvidsson fick damma av handbollsskorna och hoppa in mellan stolparna. Tack Marie för det!

Ystad borta blev en tung förlust. Vi var inte ens i närheten denna dag. Nio bollar minus i halvlek blev dock bara tio när slutsignalen ljöd. Och med facit i hand så helt okej. Serievinnare på deras hemmaplan.......
Och här går också våra tankar till Carro.
Dags för Kristianstad,h, här gör vi återigen en mycket bra match. Efter 9-9 i halvlek vinner vi med 26-15. Denna dag är det Amalia som kommer upp i 10 baljor.
Att spela b mot Trelleborg krävs alltid lite extra energi, att åka dit en tisdagskväll med endast 8 utespelare är en riktigt tuff uppgift. Carro H hade problem med stukad fot och skulle bara vara med på uppvärmningen. Sunesson klarade bara max 30 min efter sin fot operation. Men ibland blir det inte som man tänkt sig!! Amalia stukar foten efter 5 min.......Carro H får spela 60 min och Sunesson tills hon stupar. Förlust med 39-19. Eloge till Carro H och Annika som verkligen kämpar in i det sista trots allt. Tung hemresa!

Och nu kommer vi till skämsmatchen!!! Här insmög sig nog en rejäl underskattning och vi var inte där trots hemmaplan!! Förlust mot Ligu. 

Sista bortamatchen för säsongen är mot Kalmar kl.15 en söndag. Så denna dag finns det tid för både mat och frisk luft som uppladdning.
På uppvärmningen ser det trögt och lojt ut! Och för första gången på hela säsongen så blir jag riktigt förbannad!! Kallar till mig spelarna och berättar vad jag tycker och tänker. (tur att musikanläggningen skrålar på i hallen!!!)
Vi ligger under med två i halvlek, men vi kan betydligt bättre vilket påtalas!! Min enda tanke när vi går ut till andra halvlek är att jag orkar inte köra någon ....minibuss hem om vi förlorar!!
Budskapet har gått fram!!! Vi höjer oss och kämpar ända in i kaklet!!!VINST!!

Sist ut Kävlinge,h. Derby igen!! Mycket snack innan matchen! Kävlinge ville flytta matchen pga USM men förbundet sa nej och nu hade inte Kävlinge tillräckligt med spelare.
Ni som har orkat läsa hela min långa sammanfattning vet att så kan det bli i de flesta lag någon gång. Skador, sjukdomar, jobb etc inget mer med det.
Match blev det i alla fall och Kävlinge ställde upp med 12 spelare. En otroligt jämn förställning och kamp. Cicci spände musklerna och visade sin fina kullager vid några tillfällen, och resten hängde på. Efter underläge med ett mål i halvlek vinner vi med 24-23. En mycket glädjande seger och en match där vi har stor spridning på våra målgörare, vilket är fantastiskt roligt.

Vi slutar på en 7:e plats av 12 lag. 11 vinster 1 oavgjord och 10 förluster.

Interna skytteligan vann Amalia med 130 mål följd av Emma O på 64, trea kom Jonna med 53 och Hanna fyra på 38.

Jag bugar och bockar och vill tacka er alla för en fantastiskt rolig säsong!! Är så glad att fått lära känna er allihopa!! Ni har alla bidragit till detta!! Alla är inte nämnda här men lika viktiga ändå!
Ett stort tack vill jag även rikta till Christel!!! En bättre medhjälpare lagledare kan man inte finna!! Fixar det mesta och alltid med ett leende!!!

Nu ser vi framemot vår lagfest den 28/4 och sen önskar jag er alla lycka till i framtiden!!!
//Krisse
Spelade matcher
Sön 8/4 15:00
26 - 22
Ons 4/4 19:00
21 - 21
Sön 25/3 15:00
24 - 28
Fre 23/3 19:00
Sön 18/3 17:30
19 - 34
Mån 12/3 20:00
28 - 24
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Instagram #eslövsik