SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VästeråsIrsta
vs
Eslövs IK
VästeråsIrstavsEslövs IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 oktober, 16:30
Plats:Bortamatch
Kollektiv laginsats ledde sånär till första poängen
2017-10-09 09:03
Team Eslöv tar time out under matchen mot VästeråsIrsta (Foto: Christoffer Borg Mattisson)
06.30 på söndagsmorgonen träffades vi för att åka på en av säsongen första riktiga långresa tillsammans. Bussen satte av mot Västerås och Bombardier Arena där vi skulle möta ett VästeråsIrsta  som inlett SHE-säsongen med vinst i premiären mot Skövde och en hedersam förlust mot svenska mästarinnorna i H65.

Matchen mellan VästeråsIrsta och Team Eslöv hade det snackats om enda sedan hemmapremiärförlusten mot Skövde för vår del. Detta skulle bli matchen där vi skulle visa handbollssverige att vi i Team Eslöv, vi ger oss minsann aldrig. 


Precis som lagkapten Julia Bardis uttryckte sig innan matchen så är det viktigt att snabbt få igång kroppen efter en sådan lång bussresa. Därför var fokus att promenera bort den långa bussresan som spelarna hade i benen. 


Matchen inleds med en överlag, väldigt jämn första halvlek som slutar 15-12 efter att hemmalaget ryckt ifrån i slutet. Försvarsspelet hackar en aning för oss och vi hade problem med Västerås snabba kontringsspel. Just försvarsspelet var något som blev bättre i andra halvlek, som likt den första, var väldigt jämn.


Västerås går upp i ledning med hela 21-16 när något händer. 6 raka mål signerade Filippa Sarenbrant, Andrea Johansson och Julia Bardis, gör att vi helt plötsligt tar kommandot i matchen och tar ledningen med 21-22. Västerås tar time out och gör kort därefter mål, samtidigt som det på väldigt kort tid blir både straffar och utvisningar till höger och vänster. När alla straffarna och utvisningarna är ”avverkade” så står det helt plötsligt 26-24 till hemmalaget, vilket till slut skulle bli 28-25. 


Vad hände? Huvudtränare Tomas Westerlund säger såhär efter matchen: 

-Tyvärr fick vi en dubbelutvisning och fick spela fyra mot sex i ett par minuter. Egentligen spelade vi bra men på slutet brände vi två frilägen och hade ett skott i stolpen.


Tomas vill verkligen lyfta fram arbetsmoralen och viljan. -Här visar vi att vi aldrig ger upp. Nu känns det verkligen som att vi är riktigt nära en seger - tjejerna är så förtjänta av det, avslutar Tomas.


Vi riktar nu blickarna mot hemmamatchen och skånederbyt på fredag den 13/10 då vi tar emot H65 i Eslövshallen. Vi ses då!


Matchens minnesvärda:

* Julia Bardis 10-målsskytt (!!!)

* Rebecca Isakssons arbete i både anfall och försvar - riktig gigant! 4 mål och bud på fler - många fler

* Filippa Sarenbrant med 4 mål - väldigt bra framåt idag!

* Kollektiv laginsats - alla hjälptes åt och sånär blev det poäng

* Emma Olsson som vikarierade för skadade Emelie Lindvall på M6-positionen - stenhård!

* Upphämtningen från 21-16 till 21-22 visade prov på grym moral och vilja - 6 raka mål.

* Julia Bardis mål för 21-22 som tystade hela Bombardier Arena

* Andrea Johanssons makalösa assist i ”japanen” som Julia Bardis satte i mål - kyligt värre!Bilder från matchen: http://borg-mattisson.se/vasterasirsta-team-eslovs-ik-2017-10-08/


Text & bild: Christoffer Borg Mattisson (Eslövs IK)<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer