SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs IK
Handboll

Eslövs IK
vs
Höör H65
Eslövs IKvsHöör H65

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 oktober, 19:00
Plats:Eslövshallen A
Publikfest och skånederby slutade med klar förlust
2017-10-16 13:59
Foto: Christoffer Borg Mattisson (Eslövs IK)
Samlade tankar efter matchen mot H65. Säsongens första skånederby slutade tyvärr med klar förlust. Dock flera positiva saker att ta med oss till kampen mot LUGI.
Först av allt måste vi tacka alla Team Eslöv-fans som kom och tittade på matchen och stöttade oss. Det är mycket roligare att spela handboll när det är många som är och kollar. Fortsätt så!

Vi visste att vi kunde överraska rätt bra och att vi är ett lag som gillar att slå ur underläge. Bottentippade och underdogs passar oss rätt bra. Man märkte att H65 med Coach Ola Månsson i spetsen hade förberett sig till max - något han berättade om på nätverksträffen inför matchen. Då nämnde han just det att Team Eslöv är livsfarliga som underdogs och kan slå alla lag i serien när allt stämmer. Det gjorde det inte i fredags.

Tyvärr var försvarsspelet inte tillräckligt bra, vilket Tomas Westerlund pratade med Skånesport.se om:
– Försvarsmässigt var det en katastrof. Försvarar gör man som ett lag, inte individuellt. Man måste lita på varandra. Inget av det fungerade idag.
– Efterhand försökte vi prova alternativ. 5-1-försvar, 3-2-1-försvar, punkt och dubbelpunkt. Inget hjälpte.

Tomas tillägger att vi nu siktar på att göra en bra match mot LUGI på söndag och att vi i matchen mot H65 till trots, faktiskt har tre bra insatser bakom oss. 

Noterbart är att Lina Wessberg var superhet med sina 7 mål, som med lite tur lätt kunde blivit 10 eller fler. Julia Bardis fortsätter på inslagen väg med att göra många mål och stå för hårt arbete över hela planen. Extra kul var det att se Julia Sandells inledning på matchen rent anfallsmässigt. Hon smällde in fyra mål på kort tid, till publikens STORA förtjusning. 

Matchen slutade 28-42 till H65 Höör.

Nu laddar vi batterierna så att vi är redo och taggade på söndag när vi möter LUGI i Sparbanken Skåne Arena klockan 16.00. Du hänger väl med?


Matchens minnesvärda:
* Första seniormatchen som Julia- & Anna Bardis spelar mot varandra. Anna gick segrande ur kampen med 8 mål, Julia 7
* 826 personer på läktarna. Vilket tryck!
* Julia Bardis fortsätter ösa in mål. Nu har hon totalt 17 mål på 4 matcher vilket ger henne förstaplatsen i skytteligan i SHE
* Julia Sandells första kvart. Fullständigt öste in mål!
* Lina Wessberg med sina 7 mål
* 28 gjorda mål framåt är bra, särskilt mot H65

Text & bild: Christoffer Borg Mattisson (Eslövs IK)


<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer