SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Lugi HF
vs
Eslövs IK
Lugi HFvsEslövs IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 oktober, 16:00
Plats:Bortamatch
Eslöv gick segrande ur skånederbyt
2017-10-23 11:32
Jubel efter en av Fias avgörande räddningar i matchen mot LUGI (Foto: Christoffer Borg Mattisson)

Efter fyra raka förluster så gick det äntligen vägen för oss. I en tuff och jämn kamp var det till slut viljan och kämpainsatsen som fällde avgörandet i Sparbanken Skåne Arena. Teamet vann helt rättvist med 23-25 och fick med sig poängen hem till Eslöv. Eslövs första vinst i årets SHE var ett faktum.

Ca 500 personer hade tagit sig till arenan för att se skånederbyt mellan förhandsfavoriterna och toppsatsande LUGI mot oss, bottentippade Eslöv. Av de ca 500 på läktarna så var nog ett 70-tal från Eslöv. Vilket hördes - och kändes på plan. Tjejerna i laget är oerhört tacksamma för stödet dom fick. Inte minst under sista halvan av andra halvlek. Då ägde Eslövsfansen läktarna.


I Eslöv var vi taggade till tänderna, vilket inte minst syntes i inledningen av matchen. Vi går upp till ledning med 0-1, får 1-1 mot oss och gör blixtsnabbt 1-2 genom Lina Wessberg. Denna säsongens Eslöv har blivit kända för att aldrig vika ner sig och alltid kämpa oavsett vad det står på tavlan. Denna matchen behövde vi bara jaga ett par gånger, för vi hade ledningen nästan hela matchen. Vi har tappat ledningar förut den här säsongen. I matcherna mot Sävehof, Skövde och VästeråsIrsta så hade vi ledningen vid flertalet tillfällen men lyckades aldrig knyta ihop säcken och hålla ihop i 60 minuter - det gjorde vi igår! 


Precis som Tomas, Lina och Filippa påtalade inför matchen så skulle vårt försvarsspel vara nyckeln i matchen och precis så blev det. Med en storspelande Fia bakom ett solitt försvar med bland annat Emma Olsson, Julia Sandell och Rebecca Isaksson så såg det nästan löjligt enkelt ut ibland. Försvaret stod upp för varandra och laget. Lägg där till Fias idioträddningar  i avgörande lägen så kan man inte vara annat än nöjd.


Anfallsspelet var det heller inget fel på. En Julia Bardis i toppform som både fick och skapade lägen på egen hand var sylvass i avsluten. Precis som vanligt så har vi en av seriens bästa straffskyttar i just Julia Bardis och hon passade på att bättra på sina siffror. Hon har nu gjort mål på 95% av sina straffar och har en total skottprocent på hela 74% (!!!!!) vilket gör henne till ensam skytteligaledare med totalt 39 mål (19 på straff). Julia var inte ensam om att ha en bra kväll. Julia Sandell, Filippa, Andrea, Lina, Emma och Rebecca var stekheta framåt. Rebecca är en spelare som spelar med oerhörd kraft och fart vilket gjorde henne nästintill ostoppbar i flera lägen.


Första halvlek slutar 11-12 och lagen går till pausvila med en hel del att tänka på. För vår del handlade det om att orka med vårt spel i 60 minuter och inte tappa. Trots att LUGI kom ikapp vid några tillfällen så lyckades vi med bedriften att spela vårt spel i 60 minuter, därför vinner vi också.


När vi frågar Tomas Westerlund om hur det känns så säger han:

Det känns bra, och jag tycker det känns bra för att vi genomför matchen i 60 minuter. Vi har några dippar men idag så fullföljer vi kampen och visar verkligen krigarhjärta rakt igenom, både i målvaktsspel, försvarsspel och i anfallsspel. Vi gjorde det bra mot VästeråsIrsta och Skövde men då höll vi inte riktigt ihop i 60 minuter men det gör vi idag och vi vinner.


Lina Wessberg säger:

Det känns jättebra. Jag tycker vi kämpar på bra i hela matchen och alla gör det dom ska. Vi viker aldrig ner oss även om LUGI kommer ikapp och det är riktigt skönt! Min egen insats är helt okej, jag borde ha satt några fler bollar men jag är nöjd. Särskilt när vi vinner!


Nu siktar vi in oss på Rosa Matchen som är nu på fredag i Eslövshallen. Då möter vi Kristianstad och kommer givetvis gå för vinsten. Nu är vi igång!


Matchens minnesvärda:


* Julia Bardis målform håller i sig. 9 mål mot LUGI och ensam skytteligaledare

* Fias storspel och räddning i slutet var direkt avgörande

* Lagandan och kämpaglöden - Eslöv ville mer

* Försvarsspelet, kanonbra

* Rebecca Isaksson - vilken kämpe! Matchens lirare!

* Vår fantastiska bänk som alltid pushar på och stöttar tjejerna på planen!

* Timeouter i rätt lägen, med rätt budskap, gav effekt!

* Eslövsfans som tagit sig till Lund för att stötta oss - Ni är bäst!


Bilder från matchen:

http://www.eslovik.se/nyheter/?ID=86331&NID=373866


Text & Bild: Christoffer Borg Mattisson (Eslövs IK)


<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer