SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Eslövs IK
vs
Kristianstad HK
Eslövs IKvsKristianstad HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 oktober, 19:00
Plats:Eslövshallen A
Kristianstad blev till slut för svåra
2017-10-29 19:14
Bänken med Tomas Westerlund (t.v) och Joel Tulldahl (t.h) (Foto: Christoffer Borg Mattisson)
Först och främst, tack till Eslövspubliken (425 personer) som tog sig till Eslövshallen i fredags. Ni höll låda från matchens första sekund till den sista. Detta var en match vars slutresultat vi helst vill glömma så fort det bara går. 

Matchen hade tre betydelser, dels att det var en SHE-match vilket alla säkert känner till, det var också ett skånederby (vårt tredje på kort tid) samt det på lång sikt kanske viktigaste, en så kallad Rosa Match. Vi i Eslöv spelade för kvällen i rosa tröjor för att både uppmärksamma Cancerfonden/Rosa Bandet och för att efteråt auktionera ut dessa där pengarna går oavkortat till just Cancerfonden och vår insamling där. I skrivande stund har vi samlat in 2100:- via vår insamling hos Cancerfonden och har bud på över 8500:- på spelarnas matchanvända tröjor. Ni kan vara med och buda på era favoritspelares tröjor. Läs mer här: http://www.eslovik.se/nyheter/?ID=86331&NID=376543


Om vi återgår till själva handbollsmatchen så hängde vi med helt okej i första halvlek. Visserligen hamnade vi i underläge gång på gång men likt tidigare matcher så visar vi att vi aldrig ger upp. Icke. Första halvlek slutade 10-13 till Kristianstad. En händelserik halvlek skall tilläggas. Mängder med varningar, straffar, utvisningar och en hel del mål från båda lagen. Bra publikunderhållning säkert.


Andra halvlek börjar med att Kristianstad rivstartar och går upp till 11-18, där någonstans tar vårt bränsle slut. Målen trillar in i strid ström från Kristianstadslaget samtidigt som våra bollar blockeras av ett stabilt bortaförsvar och återigen, en målvakt i toppform (Lucie Satrapova). 4 raka mål från Kristianstad gör att det blir alldeles för svårt att komma ikapp även om vi verkligen går för det.

Matchen slutar 16 för Eslöv och 32 för Kristianstad.


Bilder från matchen: http://www.eslovik.se/nyheter/?ID=86331&NID=376277


Nu väntar Skara i nästa match som är den 5/11 klockan 15.00 hemma i Eslövshallen. Vi ses då!


Matchens minnesvärda:

* Moa Sandells klockrena straffräddning i slutet av matchen

* Publiken som stöttade oss genom hela matchen

* Insamlingen till Cancerfonden - i skrivande stund över 10 000:-

* Våra juniorer Maja och Irma fick vara med och känna på hur det är kring en elitmatch. Båda är födda -00.Text & Bild: Christoffer Borg Mattisson, Eslövs IK


<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer