SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Eslövs IK
vs
Skara HF
Eslövs IKvsSkara HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 november, 15:00
Plats:Eslövshallen A
Text efter förlusten mot Skara HF
2017-11-08 10:17
Julia Bardis och en Skaraspelare i kamp om bollen (Foto: Christoffer Borg Mattisson)
Matchen mot Skara var tung och tuff på många sätt. Skara var inte för svåra, det var vi som gjorde det svårt för oss. Lite så kan man se det. 293 åskådare i Eslövshallen bjöds på en svängig och händelserik match med många målchanser.

Allt började med att Emma Olsson och Julia Bardis gett oss ledningen med 2-1, sedan började Skara pumpa på och hade ledningen under resterande delen av matchen. Med på tok för många tekniska fel från oss och snabba kontringar från Skara så blev det till slut för svårt.


Första halvlek var jämn och båda lagen följdes åt målmässigt, dock med Skara i ledningen hela tiden. Det innebar att vi i Eslöv fick jaga under 95% av matchen. Just att ”jaga” är något som vi varit väldigt bra på under säsongsinledningen. Det där med att ligga under och komma ikapp hade blivit vårt signum lite grann. Vi gick upp i ledning, 13-12 precis efter att andra halvlek startat. Dock gav vårt jagande inget resultat sett över hela matchen, vi blev trötta och att få mål på mål emot oss tog musten ur oss. 


Skara mönstrade för dagen ett lag där snittåldern var 27 år och stod för ett hårt spel med många tuffa närkamper. Vi vek aldrig ner oss, däremot blev det för tungt till slut. Det plus oerhört många kontringar av Skaras kantspelare med Alice Nyfjäll i spetsen blev jobbigt och det rann iväg till slut. Matchen slutade 19-26 till Skara.


Under matchen tillkännagav speakern summan vi fått in från budgivningen av de rosa tröjorna. 18 100:-, stort tack till alla som varit med och bidragit till Cancerfonden!



Matchens minnesvärda:

* Rebecca Isaksson fortsätter att ösa in mål

* Försvarsspelet såg bättre ut än mot Kristianstad

* Andrea Johanssons kliniska avslut från sin vänsterkant

* Bänkens stora engagemang


Highlights från matchen:

https://sheplay.se/Home/Watch/Highlights/8776


Bilder från matchen:

http://borg-mattisson.se/team-eslovs-ik-skara-hf-2017-11-05/


Text: Christoffer Borg Mattisson, Eslövs IK


<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer