SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs IK
Handboll

Eslövs IK
vs
Boden Handboll IF
Eslövs IKvsBoden Handboll IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 16 november, 19:00
Plats:Eslövshallen A
Underbar kämpainsats räckte tyvärr inte
2017-11-17 16:36
Hela bänken manar på laget ute på planen (Foto: Christoffer Borg Mattisson)
En riktigt bra insats av Team Eslöv räckte tyvärr inte för att sänka Sveriges nordligaste SHE-lag. Matchen slutade 27-32 till Boden efter att man lade i en högre växel i slutet av matchen. Det visade sig än en gång att det krävs att man är med i 60 minuter för att vinna en handbollsmatch i SHE.

Eslöv sprang för dagen in med flickor 08 och man var taggade till tänderna. Inför matchen hade man en ny ”ritual” för att komma igång och detta syntes direkt i matchinledningen. De båda kantspelarna Lina Wessberg och Andrea Johansson tillsammans med Julia Sandell och målvakten Moa Sandell var några av de som stack ut mest i kvällens hemmalag under första halvlek, och i hela matchen. Lina gjorde fem mål och Andrea lyckades pilla in 6 mål, flest av alla i hemmalaget.


Första halvlek slutade 16-14 till Eslöv efter att ha gjort en av den här säsongens bästa halvlekar. Eslöv var vassa framåt och aggressiva och täta i försvarsspelet. Det märktes att laget verkligen ville vinna denna matchen. Redan på uppvärmningen syntes det i spelarnas ögon att det var något på gång, vilket visade sig vara helt rätt uppfattat av mig. Spelarnas energi och vilja gick att ta på. Stämningen på läktarna (260 åskådare) var bra och bänkens energi och engagemang var som vanligt riktigt bra. Man ser hur viktigt det är att stötta varandra, oavsett om man är ute på planen, sitter på bänken eller sitter skadad på läktaren. Alla behövs. Alla kan göra skillnad.


Andra halvlek började lite som första halvlek slutade. Boden trappade upp tempot en aning och började kasta in tyngre spelare som störde Eslövs anfall. Bodens Laurine Daquin kom in och var tillsammans med Emmy Nordmark och storskytten Mariana Lopes verkligen tungan på vågen för Bodens del i slutet av matchen. 45 minuters kanonhandboll av Eslöv räckte inte denna gången. Det som känns väldigt positivt, och som vi ska ta med oss till nästa match är helt klart energin i laget. Den energin man visade igår och lite stolpe in så hade vi kunnat slå vilket lag som helst känns det som.


Matchens minnesvärda:

* Lina Wessbergs måljingel (Icona Pop - I Love It) gick varm och det syntes verkligen på Lina - she loved it!

* Jämn fördelning av målskyttarna

* Moa Sandell kom in och spikade stundtals igen. Hög klass!

* Första halvlek - stor underhållning

* Mycket bra energi i laget, viljan och kämpaglöden syntes verkligen.

* Aktiv bänk, både ledare, spelare och skadade spelare gjorde sitt för att pusha på krigarna ute på planen!

* Publiken. 260 tappra åskådare som klappade, skrek och hejade fram oss. Tack!

* Andrea Johansson, matchens lirare. Öser in mål. Varje match.


Bilder från matchen:

http://borg-mattisson.se/team-eslovs-ik-boden-handboll-2017-11-16/


https://www.facebook.com/pg/teameslov/photos/?tab=album&album_id=1632336880121424


https://www.flickr.com/photos/24858851@N06/sets/72157665546533369


Text & Bild: Christoffer Borg Mattisson, Eslövs IK<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer