SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Eslövs IK
vs
Önnereds HK
Eslövs IKvsÖnnereds HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 24 januari, 19:30
Plats:Eslövshallen A
Jobbigt men inte kört
2018-01-25 22:15
Tomas Westerlund & Joel Tulldahl instruerar spelarna under en timeout (Foto: Christoffer Borg Mattisson)

En av säsongens bästa insatser, framför allt på hemmaplan, resulterade dessvärre i 0 poäng. Att förlora är en sak, det händer alla lag under en säsong. Det handlar snarare om HUR man förlorar och varför. Idag förtjänade vi f-n inte att förlora. Ändå gör vi det.

Tjejernas och ledarnas energi under matchen mot Önnered var det inget fel på. Redan innan matchen såg man i spelarnas ögon att man var redo. Redo för match, redo för att ta upp kampen och krama ur det absolut sista under den återstående delan av säsongen.


Det är lätt att ge upp och mena att det är kört. Det kanske hade varit det absolut lättaste i detta läget. Det passar inte spelarnas filosofi, ledarnas filosofi och absolut inte klubbens filosofi. Vi har inte ett elitlag för att delta. Vi ska vinna matcher. Och på sikt vinna serien. 


Jag brukar säga, ”om folk bara såg det jag såg, hörde det jag hörde och känner det jag känner, så hade det varit fullsatt här varenda match”. För exakt så är det. Vi må ligga sist. Vi har legat sist lång tid nu. Men jag har inte sett en enda spelare i EIK som gett upp. Spelarna och ledarna gör allt som står i sin makt för att vinna matcher, få positiv känsla och även försöka förmedla ut detta till er på läktarna eller framför tv-apparaterna. Detta gör man lättast genom att visa vilja. Vilja är viktigt. Ett statement. Vi vill visa Er att vi verkligen vill detta. Inte bara nu. Det har vi velat hela tiden. Utan även framöver. För utan ert stöd så ekar stora och fina Eslövshallen väldigt tomt. 


Nu till matchen. Vi ligger tidigt under med 1-4 men väl där händer något. Andrea Johansson bombar in sitt första av totalt 7 mål för kvällen. Sedan rasslar det bara på. Andrea, Andrea, Andrea, Albana, Filippa, Julia B, gör mål och samtidigt spelar Madde i målet riktigt bra. Helt plötsligt leder vi med 9-7.  Publiken är med oss och speakern är i extas.


Första halvleken slutar 10-11 och känslan är väldigt god!


Andra halvlek är en intressant och svängig historia. Önnered med stjärnan Linnea Jönsson i spetsen tycker ifrån och leder som mest med 17-23 innan EIK återigen vaknar till liv målmässigt. Stekheta duon Filippa Sarenbrant och Andrea Johansson gör sitt bästa för att försöka utjämna men matchen slutar till sist 22-26. 


Matchen i sig var enligt mig en av de bättre insatserna över säsongen. Tilda Lundqvist och Albana fick chansen från start när coach Tomas och Joel överraskade publiken med nya startspelare och gjorde det bra. 


Nästa hemmamatch är mot LUGI, fredagen den 16/2 klockan 19.00. Vi ses väl i Eslövshallen och gör ALLT VI KAN för att stötta tjejerna?


Matchens minnesvärda

* Andrea Johansson fortsätter ösa in mål. 7 ikväll.

* Julia Bardis säker från straffpunkten. Distinkta skott som var otagbara för Önneredmålvakterna.

* Bänkens engagemang. Magiskt. 

* Tomas och Joels aktiva coachning gav sånär utdelning. Fullt ös från duon, hela matchen!

* Stenhårt försvarsspel. Firma Sandell, Bardis, Lindvall, Olsson la inte några fingrar emellan när Önnered anföll. Pang.

* Maddes insats gav mersmak.

* Emmas första minut = spräckt läpp. ”Det är så handboll är”. Kämpe.

* Laginsatsen, viljan, kämparglöden. 

* Tilda Lundqvist spelade stora delar av matchen och gjorde det väldigt bra. Såg intressant ut!Text: Christoffer Borg Mattisson, Marknadsansvarig i Eslövs IK


<< Tillbaka

 
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer