SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Inför hemmapremiären i Allsvenskan 21/22 mellan Eslövs IK och Skånela IF
2021-10-07 16:11
Fotograf: Christoffer Borg Mattisson

Inför hemmapremiären nu på lördag, den 9 oktober, var det dags för ett samtal med vår tränare Ola Kristiansson. Detta för att känna på pulsen inför matchen, ta reda på stämningen i laget och få svar på vad han mest ser fram emot när klockan slår 15.00 nu på lördag.

 

Summerat så är det självklart publiken som tar över samtalet. Det är dags för en gemensam kraftansamling, publiken på läktaren - spelarna på planen. Tillsammans lyfter vi taket på Eslövshallen.

 

- Äntligen ska vi få spela inför en hemmapublik. Vi hoppas på mycket folk och ett jäkla liv på läktaren. Har vi publiken med oss så kan vi fokusera på vårt jobb vilket är att ta poäng. Vi ska se till att vinna.
Att ha publik på plats gör att allt kan hända. Det är som att ha med en extra spelare med, en extra del av laget. Vi får chansen att uppträda, självklart handlar det om att vinna. Men att få uppträda, att få göra målgester mot publiken och få respons på det. Det är sådant som gör att publiken bär oss mot två poäng. Ni bär oss framåt.

 

Laget växer för varje dag

- Känslan i laget bra, vi har med oss en vinst i ryggen och en riktigt bra match i 50 minuter. Det var en svår bortamatch. Tumba är nykomlingar, det var premiär, bortaplan, 7 timmar i buss. Det är inte lätt. Det vill man helst inte ha i första matchen. Men vi gjorde ett riktigt bra jobb trots detta så stämningen i laget är bra. Det handlar fortsatt om att spela ihop oss och känna oss trygga i spelet.

 

Vi möter Skånela IF

- Vad gäller motståndet på lördag så är det alltid svårt att säga såhär i början av säsongen. Även Skånela har tappar några spelare och också fått in några nya. Serien brukar alltid vara som mest jämn i början av säsongen och det kommer vi nog få se nu på lördag också. Sen ser vi självklart fram emot att träffa Filippa Sarenbrant igen. Filippa som spelat i Eslöv under flera säsonger har nu flyttat hem och spelar för Skånela.

 

Positiva besked inför helgen

Något som också inger en riktigt positiv känsla är att det verkar som att Hilda Loof kan vara aktuell för spel i helgen. Enligt Ola så avvaktar vi definitivt beslut tills vi ser hur veckans träningar faller ut. Men vi hoppas kunna ha med henne i laget redan nu på lördag.

 

Publik och stämning

- Det är roligt att spela inför publik. Stämningsfull publik gör att man blir inspirerad. Man triggas igång, även som bortalag. Publiken är superviktig. Vi hoppas att det kommer mycket folk så ska vi se till att leverera ett bra och roligt spel.

 

Vi ses nu på lördag inför säsongens första hemmamatch. Var på plats, var en del av laget. Var en del av Eslövs IK.


Nyhetsarkiv
Kallelse till årsmöte2024-05-13 10:03
USM F18 i Eslövshallen2022-09-19 14:36
Varmt välkommen Vera!2022-09-16 12:00
Aranäs Open2022-05-25 08:40
Ungdomsavslutning 2022-04-29 21:35
Tack för allt, Börje!2020-08-12 20:54
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer