Matchstart:fre 29 december, 19:00
Plats:Eslövshallen A
Bra spel mot Skuru ger hopp inför framtiden
2017-12-31 02:26
Moa Sandell var tillbaka i målet och tog bland annat en straff. (Foto: Christoffer Borg Mattisson)
Då var det äntligen dags för hemmamatch igen. Denna gången gästades vi av tabelltvåan Skuru IK. Vi var många på läktarna som satt och längtade efter fler gulsvarta poäng och känslan under inledningen av matchen var magisk med ledning och ett himla flyt både framåt och bakåt. Ändå räckte det inte till poäng.

I första halvlek så tar Eslöv kommandot direkt genom 1-0 av Andrea Johansson efter bara 39 sekunder. Skuru kvitterar minuten senare och tar senare ledningen med 1-2. Då kuggar allting i för Teamet och  efter 23 minuter så står det hela 11-7 på tavlan. En ledning som snabbt skulle ätas upp av Skuru.

Vid ställningen 11-7 får Teamet fem raka mål mot sig och Skuru lyckas både komma tillbaka och faktiskt vända matchen. 11-12  var resultatet i halvtid.

När andra halvlek börjar så är Skuru det laget som är mest på hugget och drar snabbt ifrån. Efter ca 11 minuter in i andra halvlek så står det 12 till Eslöv och 17 till Skuru, som nu lagt in en högre växel.

Eslöv kommer inte närmare än 21-24 och matchen slutar 22-26 till Skuru. Ett Skuru som vinner genom att man lyckas pricka ”formen” vid rätt tillfälle och dra ifrån. Precis som Eslöv gjorde i inledningen av första halvlek.

Ännu en gång har vi gjort en väldigt bra match men kammat noll. Nästa hemmamatch är den 14/1 då BK Heid kommer på besök. Nu blickar vi framåt mot den matchen och hoppas på två gulsvarta poäng. Kom ihåg att vi i Eslöv, vi ger oss aldrig!

Innan dess önskar vi alla fans och handbollsmänniskor ”där ute” ett riktigt gott nytt år!

Matchens minnesvärda:

* Moa Sandell var tillbaka i målet efter en tids vila efter en operation. Hon kom in och räddade ytterligare en straff och är nu uppe i tre straffräddningar totalt. Välkommen tillbaka!

* Andrea Johansson fortsätter att producera, 7 mål i matchen!

* Filippa Sarenbrant har ställt in siktet och gjorde 5 mål.

* Fia fortsätter spela bra och är stundtals omutbar. Helt galna räddningar.

* Lundaspelen-effekten?! Det var bra med folk på läktarna och stundtals var det ett j-vla liv. Man såg verkligen skillnaden på tjejernas ”GO” när supportrarna och publiken hjälpte till.

* Albana gjorde hemmacomeback! Även om det bara var ett par byten så kändes det bra att hon är tillbaka!

* Emma Olsson visar ännu en gång (2 ggr faktiskt) att hon är en bra linjespelare även framåt. Med sina två mål klev hon upp som ledare i den interna "procentligan" med totalt 73% mål på sina skott.

Text: Christoffer Borg Mattisson, Eslövs IK