SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs IK
Handboll

Att spela match

Matcher

Fro m 10 år spelas barnhandboll på stor plan med 5 utespelare + målvakt.
Ribban är nedsänkt 
Matchtid är 2x20min m. teknisk time out 10min in i vardera halvlek.
 
Gemensam samling
Oavsett om det är match hemma eller borta har vi alltid gemensam samling innan. Även om man kör själv, det är vid samlingen matchen börjar.
Vid bortamatch sker samling på Eslövshallen, vid hemmamatch på hallen i fråga.
Tjejerna skall vara ombytta och ha utekläder efter väder;
Vid hemma match kommer vi gå en kort runda tillsammans
Vid bortamatch kommer vi lämna väskor i omklädningsrum för att sedan där gå en runda tillsammans innan uppvärmning och match drar igång.
 
Gemensam dusch
Vi duschar gemensamt efter matcherna både hemmamatcher och bortamatcher.
 
Mat/Dryck
Inför match är det viktigt att tjejerna har ätit ordentligt (frukost/lunch osv).
En del av matcherna är det dubbelmöte försök då ha matsäck med som pastasallad, mackor, yoggi, risifrutti osv. För att fylla på energi mellan matcherna. (Vi påminner om detta i samband med matcherna. Matsäcken äter vi gemensamt med laget mellan matcherna).
Kakor/godis och läsk äter vi efter matcher aldrig före eller mellan.
Det är också bra att försöka ha med något litet att äta efter matchen som t ex frukt eller liknande.
 
 
Information från svenska handbollsförbundet om barnhandboll:
 
Svenska Handbollförbundets policy för barn- och ungdomshandboll
Inom Svensk Handboll skiljer vi på barn-, ungdom- och seniorhandboll. Barnhandboll utövas av barn upp till 11 år (det år tävlingen startar). Ungdomshandboll utövas av ungdomar mellan 12 och 19 år (det år tävlingen startar). (…)
Inom barnhandbollen har vi inga serietabeller och i turneringar använder spelformer utan utslagningsmatcher. Att exempelvis utse bästa målgörare och matchens lirare gör vi tidigast från U12. För tränarna bör matchen vara en utvärdering på hur spelarna har tillgodogjort sig de färdigheter man tränat på före matchen.
Alla barn och ungdomar ska ges möjlighet att spela handboll oavsett ambitionsnivå. Alla barn och ungdomar inom handbollen ska ges möjlighet att utöva parallella fritidsaktiviteter. Om den totala mängden träning och/eller tävling tenderar att bli för stor eller att aktiviteter krockar med varandra bör vi skapa förutsättningar för spelaren att delta på sina villkor.
 
Sammanfattning per åldersgrupp (…)
F9 - F10 2 träningspass/vecka
Fortsatt rekrytering. Här deltar man i seriespel. Lek, individuell teknik. Koordination. Fritt spel. Offensivt försvarsspel är att föredra. Alla ska delta lika mycket och prova på olika positioner. Vi går djupare in på spelregler. Man får lära sig hur man uppträder mot medspelare, motspelare, domare, ledare mm. Minst en tränare skall ha genomgått SkHF basutbildning.
 
(Hela dokumentet finner ni på http://www.svenskhandboll.se)
 
Instagram #eslövsik
Sponsorer